Henriks Laterna Tiiliholvi Doris Aleksis
Chaîne des Rôtisseurs Finlande Aina on hyvä syy herkutella
Aina on hyvä syy herkutella

Suomi 100 JuhlaMenu

Keittiömme on koonnut itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä herkullisen menukokonaisuuden, jossa perinteet ja moderni gastronomia kohtaavat 100-vuotiasta Suomea kunnioittaen

-1917

Vuosisadan alussa Venäjän tsaarin keittiö eli kukoistuskauttaan ja venäläinen ruoka näkyi myös Helsingin herrojen pöydissä ja ravintoloissa.

1917-1937

Kansan pöydissä nousukausi ei vielä näkynyt, kalastaminen ja viljely toivat raaka-aineet keittiöön.

1937-1957

Sodan aikana elintarvikkeita säädeltiin. Sodan jälkeen ruoan ollessa kortilla pellot ja metsät olivat pääsääntöinen tai jopa ainoa ruoanlähde. Riistaruoat valmistettiin hyödyntäen arvokas saalis kokonaisuudessaan.

1957-1977

Pula-ajan jälkeen vaurastuminen toi ruokapöytiin yhä useammin erilaisia lihoja ja kotitekoiset juomat olivat talonisäntien suurinta herkkua.

1977-1997

Kaupungistuminen ja teollistuminen rikastuttivat ravintolaelämää ja ulkomailta saapui Suomeen useita ruokatrendejä.

1997-2017

Gastronominen kenttä kukoistaa kaupungin lukuisissa ravintoloissa.

Jotkin perinteet ovat yhdistäneet kansaa jo yli sadan vuoden ajan ja

tulevat yhdistämään jatkossakin.

 

Viiden ruokalajin juhlamenu 68 €

Menulle suunnitellut juomat 52€

Suomi 100 JuhlaMenu korvaa Yllätysmenun

Pyydämme ystävällisesti huomioimaan, että Suomi 100 JuhlaMenu tarjoillaan ainoastaan koko pöytäseurueelle ja viimeiset Suomi 100 JuhlaMenu tilaukset tulee tehdä kello 21:00 mennessä.

Käytämme annoksissamme vähälaktoosisia maitotuotteita ja muut ruokavaliot pyydämme ilmoittamaan viimeistään vuorokausi ennen tilaisuuttanne.